«ΟΧΙ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΓΕ

        Αποκαταστάθηκε η παλιά χωματερή του Δήμου Δεσκάτης

     Την παραχώρηση της παλαιάς χωματερής του Δήμου Δεσκάτης που αποκαταστάθηκε στον Γυμναστικό Σύλλογο, προκειμένου να δενδροφυτευθεί – σε συνεργασία και με τα σχολεία της περιοχής – αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή του, την περασμένη Τρίτη 24 Φεβρουαρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Δεσκάτης. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νίκος Μίγκος, «ολοκληρώθηκε ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων ετών στον Δήμο Δεσκάτης, το οποίο θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος». Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρίψη απόβλητων από οποιονδήποτε επισείει βαρύ πρόστιμο από τη Νομαρχία, το οποίο θα εισπράττει ο Δήμος.

         Ψήφισμα για ΚΕΓΕ

    Σχετικά με όσα ακούστηκαν για μεταφορά των υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών που εργάζονται στο Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΚΕΓΕ) στα γραφεία της Νομαρχίας στη Δεσκάτη, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα, στο οποίο εκφράζει την αντίθεσή του και την ανησυχία του στην πιθανότητα να κλείσει ή να υποβαθμιστεί το ΚΕΓΕ Δεσκάτης, σημειώνοντας όμως ότι δεν προτίθεται να υποδείξει στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση πώς να διαχειριστεί στο προσωπικό της. Επιπλέον, στο ψήφισμα επισημαίνεται η ανάγκη στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό των γραφείων της Νομαρχίας στη Δεσκάτη, ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα τους πολίτες.

        Τα υπόλοιπα θέματα

     Ακόμη, το Δημοτικό Συμβούλιο Δεσκάτης εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα από κοινού με άλλους Δήμους των νομών Γρεβενών και Κοζάνης για την διάσωση της σκήτης του Αγίου Νικάνωρα από τις εργασίες που εκτελεί η ΔΕΗ στην περιοχή για την κατασκευή του φράγματος Ιλαρίωνα.

      Επίσης, αποφασίστηκε να δοθούν 6.000 ευρώ στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δεσκάτης για την πληρωμή των απαραίτητων υλικών για την γεφυροπλάστιγγα 40 τόνων που κατασκευάζει και άλλα 7.000 ευρώ για την στήριξη με μπετόν της μεγάλης πλάστιγγας με κερματοδέκτη που θα κατασκευαστεί στο μέλλον. Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε και τον απολογισμό των σχολικών επιτροπών του προηγούμενου έτους, την τροποποίηση εκτέλεσης έργων κατασκευής και συντήρησης του οδικού δικτύου, αλλά και την ανάθεση εργασιών σε αγροτικούς δρόμους και φράγματα του Δήμου Δεσκάτης.