ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΘΗΣΕΑΣ»

     Τροποποιήθηκε η σύμβαση του Δήμου Δεσκάτης με την ΔΙΑΔΥΜΑ

    Το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη 19 Μαρτίου απασχόλησε η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Δεσκάτης με την εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. με την τροποποίηση αυτή καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων, τα οποία διακρίνονται σε οικιακά, ανακυκλώσιμα και ογκώδη. Απαντώντας στις αιτιάσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για «δυσβάσταχτα έξοδα του Δήμου προς την ΔΙΑΔΥΜΑ», ο κ. Μίγκος ξεκαθάρισε πως το θέμα είναι πολιτικό, υπογραμμίζοντας πως «η κεντρική διοίκηση παραχωρεί αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς να μεταφέρει τους αναγκαίους πόρους».

       Νέα έργα στον Δήμο Δεσκάτης

    Πολλά μικρά και μεγάλα έργα αναμένεται να υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα στον Δήμο Δεσκάτης, μετά και την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου λόγω τροποποίησης του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ». Το τροποποιημένο πρόγραμμα, συνολικού ύψους 1.257.000 ευρώ, είναι πολυδιάστατο και αναπτύσσεται σε οκτώ κύριους άξονες δράσης. Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι ασφαλτοστρώσεις και αναπλάσεις Δημοτικών Διαμερισμάτων προϋπολογισμού 225.000 ευρώ, η οικιστική αναβάθμιση «ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ και η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Πνευματικού Κέντρου – Γηπέδου Παλιουριάς, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Τέλος, συνεχίζεται και βρίσκεται πλέον στο στάδιο της ολοκλήρωσης το Αμαξοστάσιο του Δήμου.

       Τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης

    Την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απασχόλησαν κι άλλα θέματα, όπως η αποδοχή του ποσού των 49.183 ευρώ από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Δεσκάτης από πυρκαγιά, η οριστική παραλαβή του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Δεσκάτης, το οποίο και τυπικά πλέον λειτουργεί όπως και οι μονάδες επεξεργασίας λυματολάσπης, ενώ αποφάσισε την αντικατάσταση τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης (ΔΕΠΑΚΑΑ) του Δήμου Δεσκάτης. Τέλος, μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής, ο Δεσκατιώτης ιστορικός και εκδότης του «Θεσσαλικού Ημερολογίου» κ. Κώστας Σπανός θα εκπροσωπήσει τον Δήμο Δεσκάτης στο 4ο Επιστημονικό Συνέδριο που θα διοργανώσει η Νομαρχία Γρεβενών από τις 9-11 Απριλίου στα Γρεβενά. Το θέμα της ομιλίας του κ. Σπανού θα είναι «20 οικισμοί του νομού Γρεβενών υπαγόμενοι στην Επισκοπή Σταγών το 1798, στην πρόθεση 104 της Μονής Αγίου Στεφάνου των Μετεώρων».