Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Δεσκάτης

     Με όλες τις τιμές – παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου – γιορτάστηκε και στον Δήμο Δεσκάτης η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, δοξολογία, δέηση υπέρ πεσόντων, τον πανηγυρικό της ημέρας και παρέλαση αντιστασιακών και μαθητών. Αναφερόμενος στις εορταστικές εκδηλώσεις, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης (ΔΕΠΑΚΑΑ) του Δήμου Δεσκάτης κ. Νίκος Τζιαφέτας τονίζει τα εξής:

      Αγαπητοί συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,

     Η 25η Μαρτίου είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τον ξεσηκωμό των Ελλήνων κατά του οθωμανικού ζυγού. Διπλή γιορτή, διπλή χαρά, διπλή σημασία για την πορεία του Ελληνισμού στο παρελθόν, στο παρόν, αλλά και για το μέλλον του, στον διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο χάρτη της ανθρωπότητας. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Αθανάσιος Διάκος, ο Παπαφλέσσας, η Μπουμπουλίνα, ο Κώστας Κανάρης και πολλοί άλλοι σημαντικοί και γενναίοι Έλληνες, πολέμησαν για τις αξίες και τα ιδανικά τους, για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ιστορία του Ελληνισμού. Οι αγώνες τους ας αποτελέσουν πυξίδα για αντίσταση σε οποιοδήποτε σύγχρονο «ζυγό» που υφίσταται ο ελληνικός λαός σήμερα.

        Οι εκδηλώσεις

       Έτσι λοιπόν και στον τόπο μας γιορτάστηκε με λαμπρότητα, εθνική υπερηφάνεια και κάθε επισημότητα η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είχε ως εξής:

  • O 7:30: Σήμαναν οι καμπάνες των εκκλησιών.
  • O 10:00: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
  • O Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του Γ' Δημοτικού Σχολείου Δεσκάτης κ. Κασσιανή Γιαννή.
  • O 10:30: Δέηση στο Ηρώο (Μανουσάκη).
  • O 10:45: Κατάθεση στεφάνων από φορείς και συλλόγους.
  • O 11:00: Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και ο Εθνικός Ύμνος από μαθητές του Γυμνασίου.
  • O 11:10: Παρέλαση: Εθνική Αντίσταση, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑΛ.
  • O 11:30: Δεξίωση από την δημοτική αρχή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δεσκάτης προς τους φορείς, τους συλλόγους και όλους τους δημότες του Δήμου.

       Τελετάρχης ορίστηκε ο δημοτικός υπάλληλος κ. Θανάσης Δρούγκας.

        Ποιοι παραβρέθηκαν

     Στις εκδηλώσεις του εορτασμού της εθνικής επετείου έδωσαν το παρών ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νίκος Μίγκος, ο αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γρεβενών κ. Λάμπρος Χατζηζήσης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Αναγνώστου, οι αντιδήμαρχοι κκ. Γιώργος Παπαντώνης και Δημήτρης Μίγκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δεσκάτης κ. Τηλέμαχος Καψάλης, ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Δεσκάτης υπαστυνόμος Β' κ. Ανδρέας Παπαδάκης, ο αρχιπυροσβέστης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δεσκάτης κ. Γιάννης Κουσιώρας, ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών Δεσκάτης κ. Χρήστος Παπαδογιάννης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Τοπικών Συμβουλίων των Δημοτικών Διαμερισμάτων, οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών σχολείων, του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος πολιτών του Δήμου μας. Να σημειώσουμε ότι η παρέλαση έγινε στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Δημαρχείου) μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μόνιμη τέλεση των παρελάσεων στον συγκεκριμένο χώρο, ύστερα από εισήγηση των διευθυντών και γυμναστών των σχολείων. Τέλος, να συγχαρούμε την μαθητική κοινότητα για την άψογη παρουσία και συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΚΑΑ

Νίκος Τζιαφέτας