ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

    Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Μαζικού Αθλητισμού στον Δήμο Δεσκάτης για την περίοδο 2008 – 2009 που ανήκει στην Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης (ΔΕΠΑΚΑΑ). Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για τον αθλητισμό του τόπου μας, που υλοποιείται από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο κάθε χρόνο. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν οι παρακάτω γυμναστές: Γιώργος Παύλος, Μαρία Πέτσα, Χρήστος Ρέντας και Γιώργος Τσιάκαλος. Αναλυτικά, τα τμήματα που γυμνάζουν οι γυμναστές του προγράμματος είναι τα εξής: Ο Γιώργος Παύλος το τμήμα «Άσκηση στην Προσχολική Ηλικία», που απευθύνεται στα παιδιά του παιδικού σταθμού, η Μαρία Πέτσα στο τμήμα «Άσκηση στην Τρίτη Ηλικία» με την συμμετοχή περίπου 30 ατόμων, ο Χρήστος Ρέντας το τμήμα «Άσκηση και Γυναίκα» και ο Γιώργος Τσιάκαλος τα τμήματα «Άσκηση και Γυναίκα» και «Αθλητισμός και Παιδί». Να αναφέρουμε ότι όσα μας ζήτησαν οι γυμναστές του προγράμματος προσπαθήσαμε να τα υλοποιήσουμε και το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό με την αγορά για παράδειγμα οργάνων γυμναστικής, στρωμάτων και άλλων συστημάτων για την καλύτερη πραγματοποίηση του προγράμματος. Θα πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα την δημιουργία γυμναστηρίου στην Παλιουριά, στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλιουριάς και την αμέριστη βοήθεια του αντιπροέδρου της ΔΕΠΑΚΑΑ κ. Γιώργου Μαλλικόπουλου. Το τμήμα οργάνωσε ο γυμναστής Χρήστος Ρέντας σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, όπου στρώθηκε μοκέτα, εγκαταστάθηκε μηχανήματα γυμναστικής και αγοράστηκαν όργανα γυμναστικής, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα πολύ καλό γυμναστήριο. Στο συγκεκριμένο γυμναστήριο ο αριθμός των ατόμων που γυμνάστηκαν έφτασε συνολικά τα 40, από την Παλιουριά, αλλά και από γειτονικά Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Χασίων, όπως Δήμητρα και Καρπερό. Στόχος μας και στόχος των γυμναστών είναι η συνεχής αναβάθμιση του προγράμματος και η παροχή όλο και καλύτερων υπηρεσιών προς τους ασκούμενους γυμνάζοντες συμπολίτες μας που μετέχουν στα προγράμματα. Και όλα αυτά με απεριόριστη όρεξη, μεράκι, ζήλο και διάθεση προσφοράς από τους γυμναστές που υλοποιούν τα προγράμματα κάτω από αντίξοες συνθήκες, κυρίως οικονομικές, αφού είναι απλήρωτοι τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς η κεντρική διοίκηση – που είναι ο χρηματοδότης του προγράμματος – αδυνατεί και καθυστερεί χαρακτηριστικά να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο πρόγραμμα του μαζικού αθλητισμού. Ωστόσο, η δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και η ΔΕΠΑΚΑΑ που υλοποιεί το πρόγραμμα, προσπαθούμε και βρισκόμαστε δίπλα στους γυμναστές, καθώς με χρήματα του Δήμου πληρώσαμε τα ένσημα των γυμναστών και μέρος των μισθών τους.

     Περιμένουμε η πολιτεία να χρηματοδοτήσει σύντομα τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, καθώς από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η νέα περίοδος. Να πούμε ότι και φέτος κάναμε αίτηση για τα παρακάτω τμήματα του Μαζικού Αθλητισμού:

  1. ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  2. ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
  3. ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
  4. ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ I
  5. ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ
  6. ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟΙ
  7. ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
  8. ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
  9. ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ
  10. ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΑ II

     Προκαλούμε και προσκαλούμε τους συνδημότες μας να συμμετάσχουν μαζικά στα προγράμματα του μαζικού αθλητισμού. Στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους γυμναστές που προσφέρουν τα μέγιστα στο πρόγραμμα και είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και ιδέες για την βελτίωση και αναβάθμιση του μαζικού αθλητισμού.

Ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΚΑΑ

Νίκος Τζιαφέτας