ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2008

   Ώρα 7:00 έως 10:30 π.μ.: Αρχιερατική Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Πολιούχων μας Δεσκάτης Αγίων Κων/νου και Ελένης Ιεροργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ελασσόνας και Δεσκάτης κ.κ. Βασίλειο και τη συμμετοχή του Ιερού κλήρου της Δεσκάτης.

  • – Ώρα 10:30 π.μ. : Λιτάνευση της ιερής εικόνας των Αγίων Κων/νου και Ελένης στους δρόμους της Δεσκάτης.
  • – Ώρα 1:00 μ.μ. : Δεξίωση του Δήμου Δεσκάτης προς τους επισήμους που παρευρέθηκαν στον εορτασμό των πολιούχων Δεσκάτης Αγίων Κων/νου και Ελένης.
  • – Ώρα 7:00 : Παραδοσιακοί χοροί στον χώρο της κεντρικής πλατείας από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και του Γυμνασίου Δεσκάτης.

Ο Ανοιξιάτικος καιρός βοήθησε στην μεγάλη συμμετοχή των πολιτών της Δεσκάτης στις εορταστικές εκδηλώσεις. Στον εορτασμό των πολιούχων Δεσκάτης Αγίων Κων/νου και Ελένης παρευρέθηκαν, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ. Βασίλειος με τη συμμετοχή όλου του Ιερού Κλήρου του Δήμου Δεσκάτης, ο Νομάρχης Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο Αντινομάρχης Γρεβενών Γιάννης Αναγνώστου, ο Δήμαρχος Δεσκάτης Νίκος Μίγκος, ο Πρόεδρος Δ.Σ. Δεσκάτης Τηλέμαχος Καψάλης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Λάμπρος Χατζηζήσης, ο αντιδήμαρχος Δεσκάτης Γιάννης Ζαγκανίκας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών Θεόδωρος Καίσαρης, ο Διοικητής Πεδίου Βολής Κρανιάς Θωμάς Παπαντώνης, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Δεσκάτης Ανδρέας Παπαδάκης, ο Διοικητής του Κλιμακίου Πυροσβεστικής Παλιουριάς Γιάννης Πάσχος, ο Διοικητής Αγρονομικού Τμήματος Γρεβενών Θεόδωρος Χολής, ο Υπαστυνόμος Β΄ Αναπληρωτής Διοικητής Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Δεσκάτης Ανδρέας Δούμας, ο πρώην Δήμαρχος Δεσκάτης και Νομάρχης Γρεβενών Αντώνης Πέτσας, Δημοτικού Σύμβουλοι, οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου, των Λυκείων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Το απόγευμα στις 7:00 χόρεψαν στην κεντρική πλατεία Δεσκάτης τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων και του Γυμνασίου Δεσκάτης. Τα παιδιά μάγεψαν με τις χορευτικές τους δυνατότητες σε διάφορους παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας αλλά και της πατρίδας μας γενικότερα. Η μεγάλη συμμετοχή των παιδιών στα χορευτικά τμήματα δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον τους για την ενασχόλησή τους  στα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου. Να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά, αλλά και στους γυμναστές και καθηγητές του τόπου. Να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά, αλλά και στους γυμναστές και καθηγητές χορού, Λίτσα Καραγιάννη για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων και Γιώργο Τύμπα για τα παιδιά του Γυμνασίου. Η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί. Η Δ.Ε.Π.Α.Κ.Α.Α. θα είναι δίπλα στα παιδιά και στους καθηγητές και θα στηρίξει κάθε προσπάθειά τους.