Η Δεσκάτη τίμησε το «Όχι»

    Ν. ΜΙΓΚΟΣ: «ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ»

     Η Δεσκάτη τίμησε το «Όχι»

   Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα τιμήθηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πόλη της Δεσκάτης. Το εορταστικό πρόγραμμα ξεκίνησε την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, με τον γενικό σημαιοστολισμό των κατοικιών και την φωταγώγηση των δημοσίων κτιρίων, των τραπεζών και των ιδιωτικών καταστημάτων κατά τις βραδινές ώρες.

     Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων

   Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου με την τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Δεσκάτης, τον οποίο είχαν κατακλύσει από το πρωί εκατοντάδες πιστοί. Μετά το πέρας της δοξολογίας, η εκπαιδευτικός προσχολικής αγωγής του Β' Νηπιαγωγείου κ. Ελεάννα Αλεξοπούλου εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Πλατείας Εθνικής Αντίστασης και κατάθεση στεφάνων από τις τοπικές πολιτικές, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, τους μαθητές σχολείων της Δεσκάτης, τους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής.

     Μαθητική παρέλαση και δεξίωση στο Δημαρχείο

    Στη συνέχεια, ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και ο Εθνικός Ύμνος από μαθητές του Γυμνασίου. Οι επετειακές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση από εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης και τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου και του Λυκείου Δεσκάτης. Μετά την παρέλαση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, η δημοτική αρχή υποδέχθηκε δημότες και επισκέπτες της Δεσκάτης στο Δημαρχείο, όπου παρατέθηκε δεξίωση. Μιλώντας με πολίτες στο περιθώριο της δεξίωσης, ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νίκος Μίγκος αναφέρθηκε στο νόημα της εθνικής επετείου, επισημαίνοντας ότι «οι αγώνες για το κοινό καλό έχουν θετική έκβαση μόνο όταν είμαστε όλοι ενωμένοι». «Αυτόν τον χρυσό "κανόνα" της ενότητας εφαρμόζουμε κι εμείς στον Δήμο μας, προκειμένου να επιλύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες», είπε καταλήγοντας ο κ. Μίγκος.

     Ποιοι παραβρέθηκαν

    Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο αντινομάρχης Γρεβενών κ. Δημήτρης Παλέγκας και ο αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Λάμπρος Χατζηζήσης, εκπροσωπώντας τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών, σύσσωμη η δημοτική αρχή, ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νίκος Μίγκος, οι αντιδήμαρχοι κκ. Γιώργος Παπαντώνης και Δημήτρης Μίγκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τηλέμαχος Καψάλης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης (ΔΕΠΑΚΑΑ) κ. Νίκος Τζιαφέτας, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, πρόεδροι και μέλη συλλόγων και φορέων της Δεσκάτης και της ευρύτερης περιοχής