Γρήγορο και δωρεάν Internet στο Δήμο Δεσκάτης

      Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες

     Σε άλλα 10 σημεία του δήμου Δεσκάτης επεκτείνεται η τηλεπικοινωνιακή υποδομή ευρυζωνικών δικτύων, με σκοπό την πρόσβαση των πολιτών σε γρήγορες και δωρεάν υπηρεσίες διαδικτύου, μετά την ομόφωνη έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης 27 Ιανουαρίου της υποβολής πρότασης ένταξης στο πρόγραμμα. Το έργο – προϋπολογισμού 450.000 ευρώ – είναι 100% χρηματοδοτούμενο και εντάσσεται στο Μέτρο 4.2 «Ανάπτυξη Υποδομών Δικτύων Τοπικής Πρόσβασης» του επιχειρησιακού προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Έτσι, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος προβλέπεται η επέκταση του διαδικτύου από το Δημαρχείο σε σχολεία, συλλόγους, ενώ θα τοποθετηθούν portals για πρόσβαση των πολιτών και από κινητά τηλέφωνα ή φορητούς υπολογιστές σε οποιοδήποτε αρχείο του δήμου.

        Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΠΑΚΑΑ

      Ακόμη, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία (με την ψήφο και συμβούλων της μειοψηφίας) τον προϋπολογισμό για το 2009 της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης (ΔΕΠΑΚΑΑ). Αναφερόμενος στις αιχμές της αντιπολίτευσης για το συνολικό ποσό που εγγράφεται στον προϋπολογισμό της επιχείρησης, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΚΑΑ κ. Νίκος Τζιαφέτας επεσήμανε πως «τα ποσά αφορούν όλες τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις και όχι μόνο το τριήμερο του Ανταμώματος», σημειώνοντας πως έχουν έρθει στην ευθύνη της ΔΕΠΑΚΑΑ κι άλλες αρμοδιότητες, όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τμήματα ζωγραφικής πολιτιστικών συλλόγων. Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης σχετικά με το κόστος των περσινών εκδηλώσεων περί, ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νίκος Μίγκος, αφού έκανε λόγο για ανακρίβειες, ανακολουθίες και ψέματα, υπενθύμισε πως «τον προϋπολογισμό της ΔΕΠΑΚΑΑ ενέκρινε και ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας που μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης».

Στήριξη στους αγρότες

    Την συμπαράστασή του στους αγρότες του δήμου Δεσκάτης εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο, στηρίζοντας την απόφαση του Αγροτικού Συλλόγου Δεσκάτης να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις των αγροτών όλης της χώρας, με αφορμή τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Είμαστε δίπλα στους αγρότες που διεκδικούν 100% των επιδοτήσεων και πέρα από το 2013, άμεση ενίσχυση της παραγωγής με τη δημιουργία ποιοτικού παρακρατήματος από 2% που είναι σήμερα στο 10%, επιστροφή ΦΠΑ στο 10% για κάλυψη του κόστους παραγωγής, τριετή αναστολή των υποχρεώσεων προς την Αγροτική Τράπεζα και απορρόφηση των αγροτικών προϊόντων που σαπίζουν στις αποθήκες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα.

Τα υπόλοιπα θέματα

    Ακόμη, το Δημοτικό Συμβούλιο Δεσκάτης επικύρωσε κατά πλειοψηφία (στα περισσότερα θέματα) τον προϋπολογισμό του 2009 του κλειστού Γυμναστηρίου, του ΚΑΠΗ, του Δημοτικού Ωδείου, ενώ καθορίστηκαν 4 θέσεις για πρακτική άσκηση σπουδαστών ΤΕΙ στο δήμο. Επίσης, αποφασίστηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού του δήμου για την εκτέλεση έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, αλλά και η καταβολή των οφειλομένων προηγουμένων ετών σε εργολάβους, ενώ εγκρίθηκε η πρόσληψη για ένα χρόνο στον δήμο ενός δασοπόνου και ενός τεχνολόγου πολιτικού μηχανικού τεχνολογικής εκπαίδευσης και ενός γεωπόνου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Τέλος, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση με το ποσό των 5.000 ευρώ στον Γυμναστικό Σύλλογο και στα ποδοσφαιρικά σωματεία Καμβουνιακός και Δόξα Παλιουριάς, ενώ θα δοθούν 1.500 ευρώ στον Ορειβατικό Σύλλογο Δεσκάτης, στον Σύλλογο Γυναικών Δεσκάτης, στον Σύλλογο Γυναικών Δεσκάτης στη Λάρισα και στον Σύλλογο Δεσκατιωτών Αθήνας.