Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές
Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές

ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΑ

 

Ο Δήμος Δεσκάτης, θέλοντας να αξιοποιήσει και να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του και τις ομορφιές της περιοχής, διοργανώνει από τις 1-3 Μαΐου 2015 στο όρος Καμβούνια τον Αγώνα Κυπέλου Αλεξίπτωτων Πλαγιάς.
Πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός το οποίο φιλοδοξεί να γίνει θεσμός για την περιοχή. Πλήθος αθλητών αναμένεται να θα προσέλθει το τριήμερο διεξαγωγής των αγώνων στην πόλη της Δεσκάτης από όλα τα μέρη της Ελλάδος αλλά και από πολλές γειτονικές χώρες.

Είναι μια ευκαιρία για τον τόπο μας να αναδείξει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και να αποτελέσει σημείο προορισμού εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως ο αθλητικός τουρισμός.

Η τελετή λήξης του τριημέρου των αγώνων αυτών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαΐου 2013, στη 13:00 το μεσημέρι στην πλατεία του Δημαρχείου.
Παράλληλα ο Δήμος Δεσκάτης σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Γρεβενών θα πραγματοποιήσει μια εκδήλωση γεύσεων και γαστρονομίας με τίτλο «Από τον ουρανίσκο σας στον Ουρανό της Δεσκάτης …». Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του διατοπικού σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές».

Το διατοπικό σχέδιο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» είναι ένα σχέδιο συνεργασίας στο οποίο συμμετέχουν 20 ΟΤΔ LEADER της Ελλάδας με συντονιστή εταίρο την Αναπτυξιακή Πάρνωνα και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Μέτρου 421 «Διατοπική και Διακρατική συνεργασία», του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER Άξονας 4 ΠΑΑ 2007-2013.

Το Σχέδιο αφορά στην ανάδειξη των εκλεκτών γεύσεων με αναγνωρισμένα, πιστοποιημένα και εκλεκτά προϊόντα από την κάθε περιοχή της Ελλάδας, με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης. Εργαλείο υλοποίησης του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού είναι το Δίκτυο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», που θα συστήσουν οι ΟΤΑ και οι παραγωγικοί φορείς της Ελλάδος. Το Δίκτυο θα δημιουργηθεί και θα υποστηριχθεί από το Σχέδιο και θα έχει βιώσιμη προοπτική και εθνικό χαρακτήρα, εκπροσωπώντας όλες τις περιοχές της Ελλάδας με αναγνωρισμένα, φημισμένα, χαρακτηριστικά και ποιοτικά προϊόντα.

Στον τόπο μας παράγονται εξαιρετικά προϊόντα τα οποία μαγειρεμένα με τον κατάλληλο τρόπο θα αναδείξουν άριστα τις ξεχωριστές γεύσεις της περιοχής μας.
Για αυτή την εκδήλωση θα συνεργαστούμε με τον Εμπορικό Σύλλογο Δεσκάτης αλλά και με τον ΕΜΟΔ.
Θα στηθεί μια υπαίθρια κουζίνα και τοπικός σεφ θα προσφέρει στους αθλητές και τους επισκέπτες εκλεκτά πιάτα αναδεικνύοντας τις γεύσεις της περιοχής.
Παράλληλα σε συνεργασία με τα καταστήματα εστίασης, εκείνο το τριήμερο θα προσφέρονται τοπικά πιάτα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές έτσι ώστε οι παρευρισκόμενοι να έχουν την ευκαιρία να τα απολαύσουν έτσι ώστε να πετύχουμε το επιθυμητό, την ανάδειξη και την προβολή της γαστρονομικής μας κουλτούρας σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας.

Κοπιάστε λοιπόν τον Μάη στη Δεσκάτη να σας φιλέψουμε.
Γεύσεις που θα σας …απογειώσουν!

Ο Δήμαρχος Δεσκάτης
Δημήτριος Καραστέργιος

Η εκδήλωση «Από τον ουρανίσκο σας ….στον Ουρανό της Δεσκάτης» συνδιοργανώνεται και χρηματοδοτείται από την Αναπτυξιακή Γρεβενών ΑνΓρε ΑΕ ΟΤΑ στο πλαίσιο του Διατοπικού Σχεδίου Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» , Μέτρου 421, του άξονα 4 «Εφαρμογή Προσέγγισης Leader» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2007-2013