ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ Ν. ΜΙΓΚΟΥ ΣΤΟ 2ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΔΕΣΚΑΤΙΩΤΩΝ

    Ετήσιο φόρουμ εκδηλώσεων και Ταμείο Αλληλεγγύης στον Δήμο Δεσκάτης

    Σε σημαντικές εξαγγελίες προέβη ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νίκος Μίγκος, κηρύσσοντας τη λήξη του 2ου Ανταμώματος Απανταχού Δεσκατιωτών, που πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο 7-10 Αυγούστου στη Δεσκάτη. Συγκεκριμένα, ο κ. Μίγκος εξήγγειλε την πραγματοποίηση ενός ετήσιου προγράμματος με μηνιαίες ενημερωτικές ημερίδες με εισηγητές Δεσκατιώτες που διαπρέπουν σε διάφορους τομείς και ζουν μακριά από τη γενέτειρα. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε την αποστολή ερωτηματολογίου στο σπίτι κάθε δημότη μέσα από την εφημερίδα του ΕΜΟΔ «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ», προκειμένου οι πολίτες με άμεσο τρόπο να επισημάνουν τυχόν παραλείψεις και να καταθέσουν προτάσεις, έτσι ώστε να επιλυθούν πιο γρήγορα τα προβλήματα που τους απασχολούν. Ακόμη, ο δήμαρχος Δεσκάτης κάλεσε τους δημότες να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής για δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης, ώστε να βοηθηθούν όσοι συμπολίτες το έχουν ανάγκη.

     Έργα σε εξέλιξη στον Δήμο Δεσκάτης

    Κατά τη διάρκεια σύντομου χαιρετισμού που απηύθυνε στους πολίτες της Δεσκάτης, στους επισκέπτες και στους ετεροδημότες, ο κ. Μίγκος αναφέρθηκε στα σημαντικότερα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο και στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Δεσκάτης (δρόμος Γρεβενά – Δεσκάτη, προγράμματα «Πίνδος», «Θησέας», "Leader", «Συν-Κοινωνία» και «Βοήθεια στο Σπίτι», ύδρευση, Κλειστό Γυμναστήριο, Καταφύγιο, ΣΜΑ, Βιολογικός Καθαρισμός, ασύρματο Internet, προσπάθειες καταπολέμησης της ανεργίας, κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, ΚΑΠΗ).

     Η επίσημη έναρξη του Ανταμώματος

     Κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη του 2ου Ανταμώματος, το βράδυ της Παρασκευής 7 Αυγούστου, ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νίκος Μίγκος καλωσόρισε εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής τους απανταχού Δεσκατιώτες, καλώντας όλους τους δημότες, ετεροδημότες και επισκέπτες να συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις του Ανταμώματος, αλλά στις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις «Ζάβορδα 2009». Ακόμη, ο κ. Μίγκος απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους στους Δεσκατιώτες που ζουν μακριά από τη γενέτειρα να επισκεφθούν τα θεσμικά όργανα του Δήμου, προκειμένου να πουν πως είδαν από κοντά τη Δεσκάτη και πως θα ήθελαν να την δουν, όταν ξανάρθουν. Επίσης, ο δήμαρχος Δεσκάτης ευχαρίστησε προσωπικά το νομάρχη Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη για την οικονομική στήριξη που παρείχε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση τόσο στην διοργάνωση των εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του 2ου Ανταμώματος Δεσκατιωτών, όσο και στην έκδοση των αναμνηστικών (λεύκωμα του Δήμου Δεσκάτης, CD με τα τραγούδια του γάμου και του αρραβώνα, DVD με το δεσκατιώτικο νυχτέρι, DVD με την Ανδρομάνα του 2009). Από την πλευρά του, ο νομάρχης Γρεβενών ευχήθηκε το Αντάμωμα Δεσκατιωτών να γίνει θεσμός και σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή τα επόμενα χρόνια με την συμμετοχή Δεσκατιωτών από όλες τις γωνιές του κόσμου. Παρουσιάζοντας τη Νομαρχιακή Ορχήστρα Γρεβενών, ο κ. Κουπτσίδης αναφέρθηκε στο καινοτόμο εγχείρημα του αείμνηστου γενικού γραμματέα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών Πέτρου Σιούλη να συγκεντρώσει όλους τους ντόπιους καλλιτέχνες του Νομού.