ΕΤΟΣ – ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟ 2009 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

Νέα έργα στη Δεσκάτη και στα Δημοτικά Διαμερίσματα από τον «ΘΗΣΕΑ»

    Έτος – σταθμός αναδεικνύεται το 2009 για τον Δήμο Δεσκάτης, καθώς κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα, κάποια άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την τελευταία συνεδρίασή του την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, ενέκρινε την υλοποίηση δύο νέων έργων, στο πλαίσιο της τροποποίησης του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ».

      Ασφαλτοστρώσεις – αναπλάσεις σε Παλιουριά και Δασοχώρι

      Το πρώτο καινούριο έργο που αποφασίστηκε να υλοποιηθεί – προϋπολογισμού 224.000 ευρώ – αφορά σε ασφαλτοστρώσεις και αναπλάσεις Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Δεσκάτης και αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών στα χωριά. Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια με κυβόλιθους και κράσπεδα στην Παλιουριά, αριστερά και δεξιά του κεντρικού δρόμου από την δυτική είσοδο του δρόμου Γρεβενά – Παλιουριά μέχρι την πλατεία, ενώ στο Δασοχώρι θα κατασκευαστεί πεζογέφυρα, κράσπεδα με κυβόλιθους στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων, ενώ θα γίνουν τοίχοι αντιστήριξης. Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου.

      Ν. Μίγκος: «Στόχος η ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου»

    Αναφερόμενος στο έργο, ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νίκος Μίγκος τόνισε ότι «η δημοτική αρχή με στοχευμένες παρεμβάσεις της δίνει τη μάχη για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων των δημοτών με γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη της Δεσκάτης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου».

      Νέο φράγμα στη Δεσκάτη

     Το δεύτερο καινούριο έργο που εγκρίθηκε από το σώμα θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην επίλυση του προβλήματος υδροδότησης και άρδευσης που αντιμετωπίζει η Δεσκάτη. Πρόκειται για την κατασκευή φράγματος στη θέση Μπαλή, προϋπολογισμού 67.678 ευρώ.

    Αύξηση πιστώσεων από τον «ΘΗΣΕΑ»

    Επίσης, στο πλαίσιο της τροποποίησης του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», το Δημοτικό Συμβούλιο Δεσκάτης ενέκρινε ομόφωνα την αύξηση πιστώσεων για άλλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Πρόκειται για την οικιστική αναβάθμιση του χώρου της Μπαργιώτας (αύξηση κατά 150.000 ευρώ) και την κατασκευή αμαξοστασίου για τα οχήματα του Δήμου Δεσκάτης (αύξηση κατά 28.500 ευρώ).

    Έργα που ολοκληρώθηκαν

    Κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο, τσιμεντοστρώθηκαν δημοτικοί δρόμοι στη Δεσκάτη και στα Δημοτικά Διαμερίσματα, κατασκευάστηκαν κράσπεδα στο Κέντρο Υγείας, ενώ διαμορφώθηκαν κοινόχρηστοι χώροι στο Δασοχώρι και στο νεκροταφείο Δεσκάτης. Παράλληλα, συντηρήθηκαν και αντικαταστάθηκαν όργανα στις παιδικές χαρές της Παλιουριάς και της Παναγιάς, ενώ επίκειται η ανακαίνιση των παιδικών χαρών εντός της πόλης της Δεσκάτης και η κατασκευή τριών νέων, στον Άγιο Νικόλαο, στον Άγιο Αθανάσιο και στον χώρο μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το μεγάλο έργο της οικιστικής αναβάθμισης του Γηλόφου, το οποίο θα βελτιώσει αισθητά την διαβίωση των κατοίκων του ορεινού συνοικισμού.

      Έργα οδοποιίας

    Ταυτόχρονα, συνεχίζονται τα έργα οδοποιίας που στόχο έχουν να αλλάξουν την καθημερινότητα δημοτών και επισκεπτών του Δήμου. Τα συγκεκριμένα έργα αφορούν στην βελτίωση της ασφαλτόστρωσης της οδού που οδηγεί στο εγκαταλελειμμένο μοναστήρι της Αγίας Ευαγγελίστριας στη Βουνάσα, τον δρόμο που συνδέει τον Γήλοφο με το Μαυρέλι του Δήμου Τυμφαίων νομού Τρικάλων, καθώς και σε μικρά έργα τσιμεντόστρωσης και συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας στη Δεσκάτη και στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την κατασκευή ράμπας πλυσίματος αγροτικών αυτοκινήτων στα Δημοτικά Σφαγεία.