Επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Τσιρώνη Ιωάννη στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών

Tην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών επισκέφτηκε, ανήμερα της εθνικής εορτής, ο Αναπληρωτής Υπουργός περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Ευάγγελου Σημανδράκου..
Αρχικά έγινε ξενάγηση του Υπουργού στον Εθνικό Δρυμό της «Βάλια Κάλντα», όπου ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει αναλυτικά για τα προβλήματα που σχετίζονται με το όντως πλούσιο φυσικό περιβάλλον των Γρεβενών, τις προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων και των αναπτυξιακών στόχων, καθώς και τις πρωτοβουλίες της περιφέρειας προς αυτή τη κατεύθυνση.

Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη φορέων με τον υπουργό, παρουσία του βουλευτή Γρεβενών κ. Μπγιάλα, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καναβό, τους δημάρχους κ. Δασταμάνη και κ. Καραστέργιο τους περιφερειακούς συμβούλους των Γρεβενών κ. Γιαννόπουλο, κ. Δασκαλόπουλο, κ. Θεοδώρου, και με τη παρουσία όλων των φορέων που σχετίζονται με τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργού.
Ο Δήμαρχος Δεσκάτης κ.Καραστέργιος ανέφερε στον υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος από την κατασκευή του Ταμιευτήρα Ιλαρίωνα και ζήτησε να θεσμοθετηθεί ανταποδοτικό τέλος ύδατος για τις περιοχές που πλήττονται από τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού εργοστασίου. Ακόμη την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων που προβλέπονται καθώς και την χρηματοδότηση ανταποδοτικών έργων για την ανάπτυξη της περιοχής.
Ακόμη συζητήθηκε η διαχείριση βοσκοτόπων, η τηλεθέρμανση με βιομάζα ομάδας κτιρίων και η θέρμανση με φυσικό αέριο των οικισμών το οποίο θα μεταφέρεται συμπιεσμένο σε ειδικές δεξαμενές
Επίσης του ζήτησε να διεκπεραιωθεί το θέμα νομιμοποίησης του Ορειβατικού Συλλόγου Δεσκάτης.
.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για ανανέωση της συνάντησης στο υπουργείο και για τον προγραμματισμό το συντομότερο δυνατό επίσκεψης εργασίας συνολικά στη Δυτική Μακεδονία, του ιδίου αλλά και διευθυντών των υπηρεσιών του για θέματα της αρμοδιότητάς του.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ