Επίσκεψη δημάρχου Δεσκάτης στην Αθήνα

    ΕΙΧΕ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

      Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νίκος Μίγκος, προκειμένου να προωθήσει την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου Δεσκάτης στη νέα κυβέρνηση της χώρας. Ο κ. Μίγκος επισκέφθηκε διαδοχικά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, όπου είχε επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες.

     Διαμαρτυρία για την απόρριψη νέων επαγγελματιών

    Ειδικότερα, στους παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας ο κ. Μίγκος εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της δημοτικής αρχής, αλλά και της τοπικής κοινωνίας για την απόφαση του ΟΑΕΔ να απορρίψει πέντε δημότες Δεσκάτης (όλοι κατάγονται από το Δημοτικό Διαμέρισμα Παλιουριάς) από το πρόγραμμα «Νέοι Επαγγελματίες». «Πρέπει ο ΟΑΕΔ να δει το θέμα με άλλη ματιά, καθώς η περιοχή μας φθίνει και πρέπει να στηριχθούν αποφασιστικά οι νέοι άνθρωποι που επέστρεψαν στον τόπο μας», τόνισε ο δήμαρχος Δεσκάτης, ζητώντας από τον ΟΑΕΔ την τελική ένταξη των συνδημοτών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

     Προβλήματα σχολικής στέγης

   Στο Υπουργείο Παιδείας ο κ. Μίγκος εξήγησε στους υπηρεσιακούς παράγοντες τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν διάφορες σχολικές μονάδες του Δήμου Δεσκάτης, ζητώντας επαρκή χρηματοδότηση από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) για την επίλυσή τους.

     Επί τάπητος τρέχοντα ζητήματα

    Επιπλέον, ο δήμαρχος Δεσκάτης είχε την ευκαιρία να συζητήσει αναλυτικά με τον βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. του νομού Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα στο γραφείο του στην Αθήνα όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο με κύριο εκείνο της επικείμενης διοικητικής μεταρρύθμισης. Ταυτόχρονα, τον κάλεσε να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην άμεση επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων, όπως η ολοκλήρωση του έργου της ύδρευσης της Δεσκάτης και η επισκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου.