Εκδρομή ΚΑΠΗ Δήμου Δεσκάτης στην Αθήνα

ekdromi_kapi.jpg 

Άλλη μία επιτυχημένη εκδρομή πραγματοποίησε το ΚΑΠΗ του Δήμου Δεσκάτης την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Στην εκδρομή αυτή συμμετείχαν 80 άτομα τα οποία στη διάρκεια της είχαν την ευκαιρία μεταξύ των άλλων να επισκεφθούν το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, τον Παρθενώνα και το Σύνταγμα και βέβαια και να διασκεδάσουν. Το ταξίδι ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής και μετά από μία στάση στα Καμένα Βούρλα για φαγητό, τα πούλμαν έφτασαν το μεσημέρι στην πρωτεύουσα. Αφού τακτοποιήθηκαν όλοι σε ξενοδοχείο στην περιοχή του κέντρου και ξεκουράστηκαν στη συνέχεια  επισκέφτηκαν το πλανητάριο στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, όπου παρακολούθησαν δύο προβολές για την πορεία κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, από τις οποίες όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι. Από την εκδρομή δεν θα μπορούσε να λείπει η διασκέδαση. Έτσι, τα μέλη του ΚΑΠΗ το βράδυ της πρώτης μέρας τους στην Αθήνα διασκέδασαν σε ταβέρνα με ζωντανή ορχήστρα στον Περισσό, επιδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τις χορευτικές τους ικανότητες.

      Η δεύτερη μέρα της εκδρομής

    Ξεκίνησε με  πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια περιήγηση-ξενάγηση στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου υπήρχε  προγραμματισμένο ραντεβού, προκειμένου να θαυμάσουν τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα του παρελθόντος που ήρθαν στο φως και εκτίθενται πλέον στο νέο Μουσείο. Πολλά από τα  μέλη του ΚΑΠΗ ανέβηκαν στην Ακρόπολη παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, για να δουν από κοντά τον Παρθενώνα και μια πανοραμική άποψη της Αθήνας. Ακολούθησε περιήγηση στο Σύνταγμα και στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ η επίσκεψη στην Αθήνα τελείωσε με βόλτες και ψώνια στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Αργά το μεσημέρι, η αποστολή  αναχώρησε από την πρωτεύουσα με τις καλύτερες αναμνήσεις.

      Μεγάλη συμμετοχή

    Αξίζει να σημειωθεί ότι και σε αυτήν την εκδρομή, η συμμετοχή των μελών του ΚΑΠΗ ήταν μεγάλη. Τη διήμερη εκδρομή συνόδευσε ο πρόεδρός του ΚΑΠΗ και δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Ζαγκανίκας, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τους δύο οδηγούς  των λεωφορείων κ.κ. Κώστα Μπουλούση και Μιχάλη Γαλάνη για την άψογη μεταφορά  και συμπεριφορά τους σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Τέλος, ο κ. Ζαγκανίκας ευχήθηκε στην επόμενη εκδρομή, η οποία προγραμματίζεται για το καλοκαίρι στη Ζάκυνθο, να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή και τόνισε ότι τα λεωφορεία και σ'αυτήν αλλά και στην επόμενη εκδρομή προσφέρονται δωρεάν από το Δήμο Δεσκάτης.