Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2010 του Δήμου Δεσκάτης

  Με ψήφους 11 υπέρ και 6 κατά εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός εσόδων και εξόδων του οικονομικού έτους 2010 του Δήμου Δεσκάτης κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

    Ν. Μίγκος: «Ο Δήμος δεν είναι επιχείρηση»

   Αναφερόμενος στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού, ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νίκος Μίγκος τόνισε ότι ο στόχος της δημοτικής αρχής και για το 2010 είναι διπλός: η ορθή οικονομική διαχείριση και η προώθηση των μεγάλων έργων στον Δήμο Δεσκάτης. «Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, προσπαθούμε να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας τόσο προς τους εργαζόμενους στον Δήμο, όσο και απέναντι στους προμηθευτές. Επιπλέον, προωθούμε σημαντικά έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Δήμου μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μίγκος. Απαντώντας στις κατηγορίες δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για αλόγιστες σπατάλες σε προσωπικό και μεγάλες δαπάνες για λειτουργικά έξοδα, ο δήμαρχος Δεσκάτης υποστήριξε πως «ο Δήμος δεν είναι επιχείρηση, αλλά πρέπει να παράγει και κοινωνικό έργο, προωθώντας την κοινωνική συνοχή στον τόπο μας».

     Αποδοχή θέσεων μερικής απασχόλησης

    Σχετικά με τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης, το Δημοτικό Συμβούλιο Δεσκάτης ενέκρινε κατά πλειοψηφία την αποδοχή 5 θέσεων μερικής απασχόλησης (3 εργάτες, 1 οδηγός και 1 γυμναστής) για 18 μήνες. Η επιλογή των συγκεκριμένων θέσεων θα γίνει μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ.

     Επιχορήγηση Δημοτικού Ωδείου

    Ταυτόχρονα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την επιχορήγηση του Δημοτικού Ωδείου Δεσκάτης με 20.000 ευρώ, με αποτέλεσμα η συνολική επιχορήγηση του Δήμου προς το Δημοτικό Ωδείο για το 2009 να ανέλθει στο ποσό των 60.000 ευρώ. Ακόμη, ενέκρινε με 10 ψήφους υπέρ και 2 κατά την χρησιμοποίηση 55.000 ευρώ από το συνολικό ποσό της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ) για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Δήμου, σύμφωνα με το Νόμο 3801/2009.

     Τα υπόλοιπα θέματα

    Παράλληλα, αποφασίστηκε η βράβευση των 5 μαθητών της Γ' Λυκείου με τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας με το ποσό των 500 ευρώ έκαστος. Τέλος, εγκρίθηκε ομόφωνα η υποβολή πρότασης προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών για την απόδοση τελών ύψους 40.000 ευρώ για την καθαριότητα και αποκομιδή των απορριμμάτων στον χώρο της λαϊκής αγοράς για τη διετία 2008 – 2009. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1200/Β΄/19-06-2009, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας εισπράττουν τα χρήματα από τις άδειες των πωλητών λαϊκών αγορών και τα Δημοτικά Συμβούλια μπορούν να αξιώσουν την επιστροφή τελών για καθαριότητα και αποκομιδή των σκουπιδιών στους χώρους όπου πραγματοποιούνται λαϊκές αγορές.