Αθλητικός Σύλλογος Νέων Παλιουριάς

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΠΑΛΙΟΥΡΙΑΣ «Η ΔΟΞΑ»
Όνομα
Θέση
Τηλέφωνο Περιοχή
Κατάσταση
Χώρα

ΚΑΚΟΥΣΙΟΣ Χρήστος του Γεωργίου
Πρόεδρος
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος του Ιορδάνη
Αντιπρόεδρος
ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ Λάζαρος του Ηρακλή
Γενικός Γραμματέας
ΖΙΑΝΟΣ Γεώργιος του Αχιλλέα
Ταμίας
ΔΟΥΒΕΝΤΖΙΔΗΣ Ευάγγελος του Σταύρου
Ειδικός Γραμματέας
ΖΟΥΜΠΟΥΚΑΣ Ηλίας του Κωνσταντίνου
Γενικός Αρχηγός
ΖΙΑΝΟΥ Ευαγγελία του Αχιλλέα
Έφορος Υλικού
ΝΤΑΡΝΤΟΥΜΠΑΣ Αθανάσιος του Κωνσταντίνου
Έφορος Ποδοσφαίρου
ΜΠΟΛΛΟΣ Ευάγγελος του Αθανασίου
Μέλος

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΠΑΛΙΟΥΡΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
“ΔΟΞΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΑΣ”
Η “ΔΟΞΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΑΣ” αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα σωματεία του Ν. Γρεβενών με έτος ίδρυσης το “1958”.
Μετά τον εμφύλιο πόλεμο το έτος 1950 επιστρέφοντας οι κάτοικοι του Χωριού Παλιουριάς από τις διάφορες πόλεις που ήταν διασκορπισμένοι καθώς και τα παιδιά που βρισκόταν σε ορφανοτροφεία, δημιούργησαν μια ποδοσφαιρική ομάδα. Το όνομα της ομάδας δόθηκε μετά από σύσκεψη των παιδιών και προήλθε από την ομώνυμη ομάδα “ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ” που τα έτη 1954-1955 μεσουρανούσε.
Με τα πενιχρά οικονομικά που είχαν και με τη βοήθεια των κατοίκων έφτιαξαν γήπεδο το οποίο μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να βρίσκεται στην ίδια θέση και θερίζοντας χωράφια αγόρασαν την πρώτη στολή.
Στη θέση που επέλεξαν δημιουργήθηκε ένα φανταστικό γήπεδο από τους νεώτερους με την συμπαράσταση των παλαιοτέρων, χωρίς την βοήθεια της πολιτείας, αλλά δουλεύοντας με πολύ μεράκι και προσφέροντας εθελοντική προσωπική εργασία, ένα γήπεδο πραγματικό κόσμημα για το Νομό Γρεβενών κατ’ ομολογία όλων.
Η μόνη αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθειά μας ήταν η ΕΠΣ Γρεβενών. Ο Α. Σ. Ν. “ΔΟΞΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΑΣ” από της ιδρύσεως του μέχρι και σήμερα λαμβάνει μέρος σ’ όλα τα διασυλλογικά, τοπικά πρωταθλήματα και κύπελλα που έχουν διοργανωθεί με διακρίσεις όπως “κυπελλούχος” διασυλλογικό κύπελλο Δ. Μακεδονίας το 1966, “κυπελλούχος” σε τοπικό κύπελλο το 1988, κύπελλο ήθους την περίοδο 1995-1996,πρωταθλητής περίοδο 1995-1996 κ.λ.π.
Ποδοσφαιριστές του συλλόγου έχουν προωθηθεί και αγωνιστεί σε πρωταθλήματα εθνικής ερασιτεχνικής, (σημερινή Δ’), Γ΄Εθνικής, Β΄Εθνικής, Ερασιτέχνες ΠΑΕ ΑΕΚ, Ερασιτέχνες ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ και Ερασιτέχνες ΠΑΕ ΠΑΟ.
Αρχικά η ομάδα αγωνίστηκε στο Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα που διοργάνωνε η ΕΠΣ Κοζάνης και αργότερα στο πρωτάθλημα ερασιτεχνών ΕΠΣ Γρεβενών.
Επικοινωνία

WEB SAIT
http://www.doxapaliourias.gr

EMAIL: info@doxapaliourias.gr