ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΡΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟ

   Όλα έτοιμα για το 2ο Αντάμωμα Δεσκατιωτών

   Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκονται οι προετοιμασίες του 2ου Ανταμώματος Δεσκατιωτών, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 ως τις 9 Αυγούστου στη Δεσκάτη. Το προηγούμενο διάστημα ρυθμίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε όλες οι εκδηλώσεις να στεφθούν με επιτυχία.

     Καμία οικονομική επιβάρυνση

   «Το Αντάμωμα είναι η κορυφαία διοργάνωση της τελευταίας τετραετίας για τον Δήμο μας», επεσήμανε ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νίκος Μίγκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, τονίζοντας πως τόσο οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 2ου Ανταμώματος, όσο και οι υπόλοιπες πολιτιστικές εκδηλώσεις καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες, ετεροδημότες και επισκέπτες της Δεσκάτης. «Στόχος μας ήταν εξαρχής να μην υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες δεδομένης και της σημερινής δύσκολης συγκυρίας», υπογράμμισε ο κ. Μίγκος, σημειώνοντας πως πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής ήταν η πραγματοποίηση του Ανταμώματος ένα Σαββατοκύριακο πριν τον Δεκαπενταύγουστο, προκειμένου να παραμείνουν για πιο πολλές μέρες στη Δεσκάτη ετεροδημότες και επισκέπτες, για να έχουν περισσότερη δουλειά και οι επαγγελματίες της περιοχής. Ταυτόχρονα, ο κ. Μίγκος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και προσωπικά στο νομάρχη κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, στον βουλευτή του νομού Γρεβενών κ. Χρήστο Φώλια, αλλά και στους χορηγούς για την οικονομική στήριξη που παρείχαν, χρηματοδοτώντας τις εκδηλώσεις.

     Άνοιγμα γραφείων της οργανωτικής επιτροπής

   Με στόχο να κινητοποιηθούν οι πολίτες και να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στο Αντάμωμα, η οργανωτική επιτροπή νοίκιασε γραφεία πολύ κοντά στην Κεντρική Πλατεία της Δεσκάτης, τα οποία λειτουργούν καθημερινά όλη μέρα, έως τα τέλη Αυγούστου. Στα καινούρια γραφεία συνεδρίασαν την Δευτέρα 4 Αυγούστου τα μέλη της επιτροπής, προκειμένου να επιλύσουν και τις τελευταίες εκκρεμότητες.

    Διάθεση υλικών του Ανταμώματος

   Στον συγκεκριμένο χώρο, οι πολίτες, οι ετεροδημότες και οι επισκέπτες μπορούν να προμηθεύονται με τα αναμνηστικά του Ανταμώματος. Ειδικότερα, διατίθενται στο κοινό προς πώληση το πολυτελές λεύκωμα του Δήμου Δεσκάτης (έκδοση 2009), το οποίο περιλαμβάνει την ιστορία, την οικονομία και τους θρησκευτικούς προορισμούς της Δεσκάτης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων, το DVD με την Ανδρομάνα του 2009, το DVD με την αναπαράσταση του παραδοσιακού Δεσκατιώτικου νυχτεριού, το CD με ηχογραφήσεις τραγουδιών του γάμου και του αρραβώνα, καθώς και αναμνηστικά από το 1ο Αντάμωμα Δεσκατιωτών (Αύγουστος 2005).

      Πλούσιο πρόγραμμα

    Στο πρόγραμμα του Ανταμώματος αναφέρθηκε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης (ΔΕΠΑΚΑΑ) του Δήμου Δεσκάτης και μέλος της οργανωτικής επιτροπής κ. Νίκος Τζιαφέτας, ευχαριστώντας τους χορηγούς και τα μέλη της επιτροπής για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Οι εκδηλώσεις του Ανταμώματος περιλαμβάνουν δραστηριότητες στη Βουνάσα και στο Καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Δεσκάτης, εκκλησιασμό, παραδοσιακούς χορούς, δημοτική και λαϊκή μουσική, ομιλίες για το παρελθόν και το παρόν της περιοχής, αναβίωση της βόλτας, παραδοσιακό νυχτέρι, βραδιά νεολαίας, ξενάγηση στο μοναστήρι του Αγίου Νικάνορα και της Παλαιοπαναγιάς που θα μεταφερθεί, ενημέρωση για το υπό κατασκευή φράγμα της ΔΕΗ στον Αλιάκμονα και επίσκεψη στον χώρο των ανασκαφών. Ωστόσο, ο κ. Τζιαφέτας δεν παρέλειψε να κάνει ειδική μνεία στις πετυχημένες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στη Δεσκάτη και στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού «Ζάβορδα 2009», υποστηρίζοντας πως η συμμετοχή του κόσμου ήταν αξιοσημείωτη σε όλες τις εκδηλώσεις. Επίσης, έγινε ειδική αναφορά στις σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα. Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν η θεατρική παράσταση «Το γέλιο είναι… λύση για την κρίση» από το Ηπειρωτικό Θέατρο στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου – ΕΠΑΛ, στις 11 Αυγούστου, και η παραδοσιακή δημοτική ορχήστρα με το συγκρότημα του Αντώνη Κυρίτση στην Κεντρική Πλατεία Δεσκάτης, στις 13 Αυγούστου. Παράλληλα, από τις 6 ως τις 16 Αυγούστου θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας, λαϊκής τέχνης και ξύλινων χειροποίητων δημιουργιών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δεσκάτης.