Δημοτική συγκοινωνία στο Δήμο Δεσκάτης

     – Δωρεάν δρομολόγια κάθε Τρίτη και Πέμπτη με το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

     – Ν. Μίγκος: «Βελτιώνεται η ποιότητα ζωής στα χωριά»

    Ενδοδημοτική και διαδημοτική συγκοινωνία αποκτά για πρώτη φορά ο δήμος Δεσκάτης με την πραγματοποίηση δωρεάν δρομολογίων για όλους τους πολίτες των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου και των γειτονικών δήμων Χασίων νομού Γρεβενών και Τυμφαίων νομού Τρικάλων από και προς τη Δεσκάτη και τα Γρεβενά με δύο γραμμές. Το πρόγραμμα έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων για μετακίνηση προς τα τοπικά διαμερίσματα προς Γρεβενά και Δεσκάτη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, οι κάτοικοι της Κατάκαλης, της Τρικοκιάς, του Καρπερού, της Δήμητρας, της Παναγιάς, της Παλιουριάς και της Παρασκευής θα συνδέονται με την Δεσκάτη και τα Γρεβενά, ενώ τις ίδιες μέρες θα εκτελούνται δρομολόγια από την Δεσκάτη προς Δασοχώρι, Γήλοφο και Φωτεινό και αντίστροφα. Σημεία αφετηρίας ορίζονται η πλατεία Δημαρχείου. Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της ενδοδημοτικής και διαδημοτικής συγκοινωνίας, ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νίκος Μίγκος σε δήλωσή του τόνισε ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μία σημαντική παρέμβαση, που θα συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των χωριών του δήμου μας και στην οικονομική τόνωση του εμπορικού κόσμου της περιοχής μας».

Αναλυτικά τα δρομολόγια του προγράμματος «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ»:

Γραμμή

Αναχώρηση από:

Προς:

Ημέρα αναχώρησης:

Ώρα αναχώρησης:

1

Γρεβενά

Κατάκαλη – Τρικοκιά – Καρπερό – Δήμητρα – Παναγιά – Παλιουριά – Παρασκευή – Δεσκάτη (πλατεία Δημαρχείου και Κέντρο Υγείας)

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη

06.30 (πρωί)

Δεσκάτη (πλατεία Δημαρχείου)

Παρασκευή – Παλιουριά – Παναγιά – Δήμητρα – Καρπερό – Τρικοκιά – Κατάκαλη – Γρεβενά

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη

12.30 (μεσημέρι)

2

Δεσκάτη (πλατεία Δημαρχείου)

Δασοχώρι – Γήλοφο – Φωτεινό – Δεσκάτη (πλατεία Δημαρχείου και Κέντρο Υγείας)

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη

09.00 (πρωί)

Δεσκάτη (πλατεία Δημαρχείου)

Δασοχώρι – Γήλοφο – Φωτεινό – Δεσκάτη

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη

13.00 (μεσημέρι)

      Ένταξη στο πρόγραμμα και χρηματοδότηση

        Το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ» υλοποιείται από την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) για ένα μεγάλο μέρος των δήμων, με σκοπό την σύνδεση κυρίως των απομακρυσμένων ορεινών και νησιωτικών περιοχών. Μετά από μια σειρά διαδικασιών, ο δήμος Δεσκάτης κατάφερε να ενταχθεί στο πρόγραμμα μαζί με άλλους 384 δήμους από τους συνολικούς 1.000 δήμους της χώρας, ενώ η χρηματοδότηση που έχει εγκριθεί από την ΚΕΔΚΕ για την λειτουργία των γραμμών και την επιδότηση του εισιτηρίου ανέρχεται στο ποσό των 63.312 ευρώ. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 14 μήνες, ενώ μέρος της χρηματοδότησης θα καλυφθεί από πόρους των υπουργείων Μεταφορών – Επικοινωνιών και Εσωτερικών, από τις οριζόντιες δράσεις του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» και από τα τέλη κυκλοφορίας που αποδίδονται στην τοπική αυτοδιοίκηση.