Διαγραφή δημοτικού συμβούλου από τη δημοτική ομάδα

   Ν. ΜΙΓΚΟΣ: «ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ»

      Διαγραφή δημοτικού συμβούλου από τη δημοτική ομάδα

    Εκτός της δημοτικής ομάδας και του συνδυασμού «Δημοτική Ενότητα» τέθηκε, με απόφαση του συνδυασμού, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος κ. Νίκος Παπαδόπουλος, μετά από πρόταση του δημάρχου Δεσκάτης κ. Νίκου Μίγκου. Κατά την διάρκεια συνεδρίασης της δημοτικής παράταξης στο γραφείο του δημάρχου την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, ο κ. Μίγκος έθεσε το ζήτημα της διαγραφής του κ. Παπαδόπουλου από τον συνδυασμό, σύμφωνα με το άρθρο 94, παράγρ. 5 του Νόμου 3463 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Δεσκάτης προς τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, «από τη στιγμή που έπαψε να είναι αντιδήμαρχος και κύρια  το τελευταίο διάστημα, εγώ προσωπικά και όλοι σας έχουμε γίνει μάρτυρες μιας αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του κ. Νίκου Παπαδόπουλου, ο οποίος με τη διασπορά ψευδών ισχυρισμών προσπαθεί να πλήξει εμένα προσωπικά και κατά συνέπεια τη δημοτική αρχή και τον συνδυασμό της "Δημοτικής Ενότητας"», επισημαίνοντας ότι παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του προς τον κ. Παπαδόπουλο, ο ίδιος επέλεξε να μην διορθώσει τη στάση του.

     Τα αίτια της διαγραφής

    Κατασυκοφάντηση του δημάρχου ειδικά στο Δημοτικό Διαμέρισμα Παλιουριάς για διάφορα θέματα του χωριού, άρνηση συμμετοχής στις συνεδριάσεις της παράταξης, ανάρμοστη συμπεριφορά στα Δημοτικά Συμβούλια, αναλήθειες και διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με το έργο της δημοτικής αρχής είναι μερικά μόνο από όσα καταλογίζονται στον πρώην αντιδήμαρχο και συνετέλεσαν στην αποπομπή του. Από την πλευρά τους, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας έκαναν λόγο για προσβλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Παπαδόπουλου, συμφωνώντας με την πρόταση του δημάρχου για διαγραφή.

    Η ανακοίνωση της απόφασης

   Ανακοινώνοντας την απόφαση αυτή στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Δεσκάτης, ο κ. Μίγκος υπογράμμισε πως ούτε ο ίδιος, ούτε ολόκληρος ο συνδυασμός δεν μπορεί να απολογείται για κακόβουλες και ανάρμοστες συμπεριφορές, οι οποίες δεν ταιριάζουν με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης. «Αφήνουμε στην κρίση του λαού του Δήμου Δεσκάτης αυτή την πολιτική μας απόφαση», είπε καταλήγοντας ο δήμαρχος Δεσκάτης.