ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΟΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ

    Νέα έργα στο τεχνικό πρόγραμμα του 2010 του Δήμου Δεσκάτης

   Την ένταξη νέων έργων στο τεχνικό πρόγραμμα του 2010 αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Δεσκάτης στην συνεδρίαση της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα.

     Τα έργα

   Αναλυτικά, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2010, προκειμένου να μεταφερθούν πιστώσεις σε έργα, τα οποία εντάσσονται στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2010, συνολικού προϋπολογισμού 310.046,50 ευρώ (ΣΑΤΑ – ΠΟΕ). Συγκεκριμένα, τα έργα αφορούν στην επισκευή και συντήρηση μνημείων Δεσκάτης (6.952 ευρώ), ασφαλτοστρώσεις και διαμόρφωση του δρόμου στη γέφυρα Σακαβάρα – Κολονίτσιου, (132.792,50 ευρώ), αντικατάσταση αγωγού αμιάντου με PVC (12.200 ευρώ), κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης στον οικισμό Παλιουριάς (33.346,50 ευρώ), επέκταση δικτύου ύδρευσης Παλιουριάς (33.700 ευρώ), συντήρηση οδικού δικτύου με έτοιμο ασφαλτόμιγμα (6.985 ευρώ), οικιστική αναβάθμιση Δήμου Δεσκάτης (Α' φάση, 13.654,50 ευρώ), χαλικόστρωση δρόμου Διασελλάκι – Κατάκαλη (10.500 ευρώ), κατασκευή τουαλέτας στο κοιμητήριο Δεσκάτης (6.985 ευρώ), κατασκευή τοιχίου στον Γήλοφο Δεσκάτης (11.250 ευρώ), αποκατάσταση φρεατίων και οδοστρώματος στον δρόμο Βρυσοπούλας (6.985 ευρώ) ,κατασκευή μνημείου Ποντίων στην Παλιουριά (5.281 ευρώ), συντήρηση και επισκευή αντιπυρικών ζωνών στη Βουνάδα (3.650 ευρώ), μόρφωση σκάφης δρόμου προς Καραούλι, επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων Δήμου Δεσκάτης (25.765 ευρώ από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων). Επίσης εγκρίθηκαν από πιστώσεις του Ο.Σ.Κ. το ποσό των 120.000 ευρώ για αναπλάσεις στον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δεσκάτης (ανάπλαση χώρων υγιεινής και αντικατάσταση κουφωμάτων).

   Ν. Μίγκος: «Προς ολοκλήρωση τα περισσότερα έργα»

  Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ένταξη των παραπάνω έργων στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου το 2010, ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νίκος Μίγκος επισήμανε πως «η δημοτική αρχή θα εργαστεί αδιάκοπα και με τον ίδιο ζήλο και μέσα στο 2010, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα περισσότερα έργα».

   Επίστρωση δρόμων με κυβόλιθους

   Ακόμη, το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του αποφάσισε την επίστρωση δρόμων του Δήμου Δεσκάτης με κυβόλιθους. Το έργο, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, έχει στόχο την υποδομής δημοτικών δρόμων με την κατασκευή κρασπέδων, οδοστρώματος και επίστρωση με κυβόλιθους. Εργασίες θα γίνουν στους δρόμους: α) δρόμος Μπαρμπούτα (δίπλα στο Καμίνι), Μπάκαβος Τάκης, Κρέτσαβος (απέναντι από την Εφορία), Τζιαφέτα Μήτσιο, στο στενό από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης προς τη γέφυρα Σακαβάρα (συμπεριλαμβανομένου και των κάθετων δρόμων), Δόβα Πολιτάδες, Γκατζηγιάννη Κώστα, Νεκροταφείο, στενό Θέμη Τσιουτσιούμη – Ντονάδες, δυτική πλευρά 2ου Δημοτικού Σχολείου, στενό Δρομπούρα – Σακαβάρα.

   Πρόσληψη εποχιακού προσωπικού

  Μεταξύ άλλων, το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου αποφάσισε την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού για οκτώ μήνες, προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες του Δήμου κατά τη θερινή περίοδο. Πρόκειται για έναν οδηγό, έναν χειριστή και τρεις εργάτες, οι οποίοι θα προσληφθούν με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ.

   Τα υπόλοιπα θέματα

   Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την προμήθεια από τον Δήμο ενός αυτοκινούμενου απορροφητικού σάρωθρου και ενός φορτηγού με ανυψωτική πλατφόρμα. Ακόμη, το Δημοτικό Συμβούλιο επικύρωσε κατά πλειοψηφία τους προϋπολογισμούς για το 2010 του Δημοτικού Γυμναστηρίου, του ΚΑΠΗ του Δήμου, του Δημοτικού Ωδείου, του Παιδικού Σταθμού και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Δεσκάτης (ΔΕΠΑΚΑΑ). Τέλος, να σημειωθεί ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η εκτιμητική έκθεση για την αγορά αγροτεμαχίου ιδιοκτησίας Νικολάου Λαγιόκαπα, έτσι ώστε να μεγαλώσει το φράγμα στην περιοχή Μπαλή.