2η Εκτός Δρόμου Περιπέτεια

Ο Φ.Ο.Χ.ΣΥ.Δ. και ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Δεσκάτης σε συνεργασία με τη Ν.Α. Γρεβενών και το Δήμο Δεσκάτης και τη συμμετοχή των Δήμων Τυμφαίων, Αντιχασίων, Καμβουνίων, του κυνηγετικού συλλόγου Δεσκάτης, του συλλόγου αιμοδοτών Δεσκάτης, του Μ.Ο.Γ., της λέσχης 4χ4 Γρεβενών των πολιτιστικών συλλόγων Δεσκάτης – Μαυρελίου – Λουτρού – Ελάτης – Παλιουριάς, του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Γρεβενών και της Δ.Ε.Π.Α.Κ.Α.Α. διοργανώσαμε μια συναρπαστική διαδρομή για 4χ4 οχήματα και enduro μοτοσυκλέτες στις πλαγιές των ορεινών όγκων Καμβουνίων, Χασίων και Αντιχασίων και την κοιλάδα του Αλιάκμονα.  

Η 2η Εκτός Δρόμου Περιπέτεια πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο Σάββατο 16-6 και Κυριακή 17-6, με την συμμετοχή τριπλάσιου αριθμού ανθρώπων και οχημάτων.

Στόχος της διοργάνωσης είναι :
– Η ανάδειξη φυσικών καλλονών, των πολιτιστικών μνημείων και των αξιοθέατων της περιοχής.
– Η προβολή του τουριστικού προϊόντος και η αξιοποίηση του.
– Η επαφή και συνεργασία των φορέων και συλλόγων της περιοχής μας.
– Πρόσκληση στους φίλους της μηχανοκίνητης περιπέτειας για συμμετοχή, μέσα από μια διαδρομή όπου νικητές θα είναι όλοι οι συμμετέχοντες, με έπαθλο τις αξέχαστες εμπειρίες και ομορφιές που προσφέρει απλόχερα η φύση σε όλους τους επισκέπτες.

Πρόκειται για μια καταπληκτική διοργάνωση, που καταφέρνει κάτι πρωτοποριακό και μοναδικό. Ενώνει 4 διαφορετικούς δήμους από 4 διαφορετικούς νομούς της πατρίδας μας. Πρόκειται για το Δήμο Δεσκάτης του Νομού Γρεβενών, το Δήμο Καμβουνίων του νομού Κοζάνης, το Δήμο Αντιχασίων του νομού Λαρίσης και το Δήμο Τυμφαίων του νομού Τρικάλων.

Στη μοναδική αυτή περιπέτεια συμμετείχαν ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Κουπτσίδης Δημοσθένης, ο Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Μίγκος Νίκος, ο Δήμαρχος Τυμφαίων κ. Κουφοχρήστος Αναστάσιος, ο Δήμαρχος Καμβουνίων κ. Ντόβολης Αχιλλέας, ο Αντιδήμαρχος Αντιχασίων κ. Πουρνάρας Σπύρος, αρκετοί σύμβουλοι των τεσσάρων Δήμων και πολλοί φίλοι της μηχανοκίνητης περιπέτειας και λάτρεις των απίστευτων φυσικών καλλονών της περιοχής μας

Θα πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία, να προβληματιστούμε για τα αρνητικά αν αυτά υπάρχουν ώστε του χρόνου να γίνει μια ακόμα πιο όμορφη διοργάνωση με αποτέλεσμα η πρωτοβουλία αυτή να έχει συνέχεια και να γίνει θεσμός.

Συγχαρητήρια σε όσους ασχολήθηκαν για την επιτυχημένη αυτή διοργάνωση.