TA AΠOTEΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ RAPID TEST ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΣΚΑΤΗΣ
 
Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 βρέθηκε κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην Κεντρική Πλατεία της Δεσκάτης, όπου πραγματοποίησε δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), στους δημότες του Δήμου Δεσκάτης.
 
Τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι αισιόδοξα, καθώς από τα 32 rapid tests που...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ ΣΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
 
Άμεση και αποτελεσματική ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Δήμου Δεσκάτης σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο 27/02/2021 και ώρα 4:00 μ.μ. το απόγευμα στο Πευκοδάσος στην περιοχή Τρέτιμος που προκλήθηκε από άγνωστη αιτία.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

<<ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ>>
 
«ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ >>
 
H πανδημία μάς έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα και με αλλαγές στην καθημερινότητα μας προκαλώντας πρωτόγνωρα συναισθήματα. Συναισθήματα έντονου φόβου αφού αρκετοί άνθρωποι ανησυχούν ότι θα μολυνθούν με τον ιό ή ότι θα χάσουν κάποιον δικό τους. Συναισθήματα υψηλού άγχους για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί ....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
 
Την Κυριακή 28/02/2021 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος
από ώρα 09:30 έως 14:00
στους παρακάτω οικισμούς του Δήμου Δεσκάτης
Δήμητρα – Κατάκαλη – Παλιουργιά – Παναγιά – Παρασκευή – Δασοχώρι – Άγιος Γεώργιος Δεσκάτης – Διασελάκι - πόλη Δεσκάτης.
 
Ζητούμε, την κατανόηση των καταναλωτών και θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση ενδεχομένως...

 
Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 από τις 9:30π.μ. θα πραγματοποιηθούν RAPID TEST από Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Κεντρική Πλατεία της Δεσκάτης.
 
Όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν.
 
Θερμή παράκληση να τηρούνται οι αποστάσεις και όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει συνωστισμός.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

 
 
Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου του Δήμου Δεσκάτης, όπου παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αρχιπύραρχος κ. Σωτήριος Κορέλας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Γρεβενών Πύραρχος κ. Καλαϊδόπουλος Αντώνιος και ο Προιστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δήμου Δεσκάτης Πυρονόμος κ. Τσερπές Γεώργιος με τον Δήμαρχο Δεσκάτης κ. Κορδίλα Δημήτριο.

 
Ανακοινώνεται από το Δήμο Δεσκάτης ότι υποβλήθηκε η πρόταση μετά των συνυποβαλλομένων για ένταξη και χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο <<Προμήθεια και Εγκατάσταση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Δεσκάτης >>,στον Άξονα Προτεραιότητας 1 (Α.Π. 1) <<ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ>>,στο πλαίσιο της υπ' αρ. πρωτ. 5784/01-09-2020 Πρόσκλησης <<ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ-2020>>(Β' ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ) του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου...

Η καμπάνια εστιάζει στον εντοπισμό, την καταπολέμηση και την εξαφάνιση της σεξουαλικής και κάθε άλλης μορφής βίας, αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων διακρίσεων, ρατσισμού, διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας, τόσο στον αθλητισμό μας όσο και στο κοινωνικό σύνολο, με μηνύματα όπως:
 
Να κυνηγάς τις διακρίσεις, αλλά ποτέ να μην κάνεις διακρίσεις!
• Να ξεπερνάς τα όρια σου, αλλά κανείς να μην έχει το δικαίωμα να ξεπερνά τα δικά...

 
Παρακαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου Δεσκάτης να μην πετούν στάχτη από τζάκια και σόμπες στους κάδους απορριμμάτων για να μην προκληθούν υλικές ζημιές.
 
Στις περιπτώσεις παραβάσεων θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

Με την υπ.αριθμ. 11/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δεσκάτης ,που λήφθηκε κατά πλειοψηφία ,αποφασίστηκε η απαλλαγή των επαγγελματιών σε ποσοστό 100% από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος Καθαριότητας και Φωτισμού για το χρονικό διάστημα από α) 20 Μαρτίου έως 31 Δεκεμβρίου του 2020 και β)από 01/01/2021 και για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν τα μέτρα αναστολής των επιχειρήσεων.
 
Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι...